maanantai 14. huhtikuuta 2008

Auringonpimennys

Tavoitteemme on tehdä erilainen ryhmätyö novelleista ja esittää myös kuvia.
1. Novelli on luonteeltaan lyhyt ja ytimeksäs tarina, joka jättää mielikuvitukselle varaa. Sen erottaa muista lyhyydestä ja alun ja lopun avoimuudesta. Työmme on jonkinlainen luomus, jossa on ehkä pari kuvaa. Taitomme ovat vähissä, mutta luotamme Jesseen.Ensimmäinen novelli kirjoitettiin 1300-luvulla, ja nykymuotoon se kehittyi 1800-luvulla.
2. Proosa kiinnostaa meitä, koska se antaa tilaa omille ajatuksille, on lyhyt ja tarinoiden omaperäisyys.
3. Etsimme novellikokoelmaamme Kotkan kaupungin kirjastosta ja Kurssivihko 3:sta. Suurin vaikuttava asia valintaamme on novellikokoelman aihe. Valitsemme vasta tänään 22.4, minkä novellikokoelman valitsemme, sillä viimein koko ryhmä on kasassa ja saamme kuulla kaikkien mielipiteet. Menemme tänään yhdessä kirjastoon ja valitsemme joko antologian tai kokoelman. Valitsimme yhteiseksi kirjaksemme aikuisille suunnatun Tomi Kontion Säädyttömät -teoksen. Kirjastossa keksimme Lindan kanssa, että voisimme lopullisessa työssämme vertailla aikuisten ja nuorten novelleja, joten valitsimme toiseksi kirjaksi Kari Levolan Syvältä, veistoluokan uumenista -kokoelman.
4. Mona ja Linda osaavat käyttää tietokoneen perusohjelmia ja siirtää kuvia koneelle. Jessellä on suurempi osaaminen tälle alalle.
-> ensi kerraksi olemme valinneet teoksen ja aloitamme sen lukemisen. Huomenna teemme työmme aikataulun yhdessä netin välityksellä.

1 kommentti:

HA kirjoitti...

Suunnitelmanne vaikuttaa harkitulta. Miettikää vielä tarkasti toteutuksen yksityiskohtia ja työnjakoa. Wikistä seuraa opetusta kurssin lopulla ennen työn kokoamista.
HA